Tuomas Enbuske jäi anteeksipyynnön velkaa

Kanavasurfailin aamu-TV:n asiaohjelmia kohti uutisia, kun korvaani särähti. Tuomas Enbuske kuvaili Teuvo Hakkaraista alkoholistiksi. Samassa yhteydessä hän myös vähätteli tätä juuri valittua kansanedustajaa sulkemalla hänet ulos vakavasti otettavista päätöksentekijöistä. Ottamatta millään tavalla kantaa Teuvo Hakkaraisen mielipiteisiin, sairauksiin tai käyttäytymiseen, otan kantaa Tuomas Enbusken käyttäytymiseen: Teuvo Hakkarainen on oikeutettu hyvitykseen monessakin suhteessa.

Alkoholismi katsotaan nykyään sairaudeksi, jolla on olemassa omat hoitonsa. Henkilön sairauksia, ja niihin liittyviä (tosien tai epätosien) tietojen levittämisiä kutsutaan rikosnimikkeellä "yksityiselämää loukkaavan tiedon levittäminen". Olisiko Tuomas Enbuske käräjillä, jos hän olisi sanonut, että Julkisuuden Henkilöllä on tippuri… tai alkoholismiin paremmin verrattavissa oleva krooninen sairaus, AIDS.

Toimittajalta voi edellyttää jonkinmoista ammattitaitoa. Jos toimittaja on närkästynyt esim. Teuvo Hakkaraisen edesottamuksista, hän voisi viitata kyseisiin edesottamuksiin, kuten vaikkapa Arhinmäen jääkiekkoseikkailuissa on ollut tapana tehdä, eikä töräyttää henkilön mahdollisia sairauksia julkisuuteen.

PekkaReiman
Kokoomus Lahti

Antaa lahjakkuuden loistaa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu