PekkaReiman Asioihin voi ottaa monta näkökulmaa...

Tuomas Enbuske jäi anteeksipyynnön velkaa

Kanavasurfailin aamu-TV:n asiaohjelmia kohti uutisia, kun korvaani särähti. Tuomas Enbuske kuvaili Teuvo Hakkaraista alkoholistiksi. Samassa yhteydessä hän myös vähätteli tätä juuri valittua kansanedustajaa sulkemalla hänet ulos vakavasti otettavista päätöksentekijöistä. Ottamatta millään tavalla kantaa Teuvo Hakkaraisen mielipiteisiin, sairauksiin tai käyttäytymiseen, otan kantaa Tuomas Enbusken käyttäytymiseen: Teuvo Hakkarainen on oikeutettu hyvitykseen monessakin suhteessa.

Alkoholismi katsotaan nykyään sairaudeksi, jolla on olemassa omat hoitonsa. Henkilön sairauksia, ja niihin liittyviä (tosien tai epätosien) tietojen levittämisiä kutsutaan rikosnimikkeellä "yksityiselämää loukkaavan tiedon levittäminen". Olisiko Tuomas Enbuske käräjillä, jos hän olisi sanonut, että Julkisuuden Henkilöllä on tippuri... tai alkoholismiin paremmin verrattavissa oleva krooninen sairaus, AIDS.

Toimittajalta voi edellyttää jonkinmoista ammattitaitoa. Jos toimittaja on närkästynyt esim. Teuvo Hakkaraisen edesottamuksista, hän voisi viitata kyseisiin edesottamuksiin, kuten vaikkapa Arhinmäen jääkiekkoseikkailuissa on ollut tapana tehdä, eikä töräyttää henkilön mahdollisia sairauksia julkisuuteen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (20 kommenttia)

Elijas Bijur

Hakkaraisen Teuvo on mielenkiintoinen tapaus. Ensinnäkin hän on saanut mandaatin, melkoisen jopa, suoraan kansalta. Se on tasavaltalaisen ja demokraattisen yhteiskunnan pyhin tahto. Siihen ei jollain kouluttamattomalla toimittajalla ole ylimielisydessään nokan koputtamasta.

Toisekseen kukaan ei ole neljän vuoden aikana voinut moittia Hakkaraista eduskunnassa töittensä laiminlyönnistä. Varmasti siellä on monta vähemmän aikaansaapaa ja toimettomampaa edustajaa. Siis jos Teuvo olisi alkoholisti, niin hän löisi laimin työnsä ja olisi kykenemätön säännölliseen työhön. No juoppo hän voi olla, mutta se ei häiritse hänen työntekoaan.

En tunnetusti ole persu, en edes persumyönteinen, mutta realisti ja tosiasiat tiedostan.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Teuvon äänestäjät antoivat mandaatin alkoholinkäytölle ja törttöilyn hyväksymiselle.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Samaa tasoa oli sen Ylen aamuteeveen toimittaja haastatellessaan Ville Pernaata, hakkaraisen 5500 protestiääntä ... Pernaa korjasi nopeasti ja rajusti niitä ääniä ei voida pitää minään protestiääninä... Ei ymmärtänyt toimittajaharjoittelija nolostua, mikä saattaa johtua siitä, että joutuu plaraamaan muistiinpanoja tämän tästä. Studiomiehet voisivat ottaa sen teleprompterin käyttöön, näyttää niin nololta ja vielä verovaroin.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Sen jälkeen kun mies itse tilittää asiasta Seiskassa, ei siitä enää kannata puolestaloukkaantua jos asia mainitaan jossain muuallakin.

Ja poliitikkojen arvostelu on demokratian kulmakiviä. Pohjois-Koreasta tuttu malli jos poliitikosta ei saa sanoa hänen ääntensä olevan protestiääniä.

Anne Lindell

Annetaampa Hakkaraisen itse puhua omasta puolestaan siitä, miksi hän tuli valituksi. Näin sanoo Teuvo itse: "Olen mies ..." ...
http://www.iltalehti.fi/iltv-vaalit2015/2015042001...

Käyttäjän PekkaReiman kuva
Pekka Reiman

Kysymys ei tietenkään ole Hakkaraisesta, Arhinmäestä tai Nykäsestäkään. Kyse on kliseisestä toimittamisesta: mennään siitä, missä rima on matalin, sen suuremmin ajattelematta.

MTV toimii mainosrahoitteisesti, joten mainonnan myynnissä näkyy toimittajien mahdollinen ammattitaidottomuus ... ellei jokin viranomainen puutu asiaan suoranaisella ojentamisen meiningillä. Ylen osalta tilanne on hieman suoraviivaisempi: rahoittajana on viranomainen, joka puuttuu asiaan jos kansalaisten älämölö yltyy...

Käyttäjän vinettoa kuva
Juhani Penttinen

Luulenpa että Hakkaraisesta median kautta välittynyt kuva on hyvin erilainen verrattuna siihen mitä hän on arkipäivässä.

Ehkä kuitenkin hänenkin kannattaisi avustajiensa kera tällä vaalikaudella enemmän kiinnittää huomiota julkisuuden hallintaan.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Johan siitä Hakkaraisen julkisuudenhallinnasta on puhuttu neljä vuotta. Se on persupuolueelle niinkuin varmaan muillekin puolueilla ihan sama millä konsteilla ne äänet tulee. Hakkaraisen tempaukset tuottavat ääniä.
Kysymys on siitä että ketä palvelee tämä valtava antisankarikultti joka tuntuu olevan keskeinen meille suomalaisille. Mitä me sillä haemme?

Käyttäjän vinettoa kuva
Juhani Penttinen

Niinpä. Ehkä olen vanhanaikainen kun olen sitä mieltä että kansanedustajan tulisi käyttäytyä arvokkaasti ja esimerkillisesti myöskin vapaa-aikanaan.

Käyttäjän PekkaReiman kuva
Pekka Reiman

Kuten sanoin, kysymys ei ole Hakkaraisesta, sen paremmin kuin Ahti Karjalaisestakaan. Kysymys on siitä, että MTV3:ssa kaksi partasuuta (persu ja vihreä) kävivät syvällisen ja analyyttisen keskustelun arvoliberalismista ja arvokonservatismista sekä niiden paradoksaalisista tulkinnoista.

Keskustelun kruunasi kolmannen partasuun älyllinen huomautus, jossa hän kertoi Hakkaraisen olevan alkoholisti.

Miettikää, keneltä Tuomas Enbusken pitäisi pyytää anteeksi...

Käyttäjän vinettoa kuva
Juhani Penttinen

Edustaja Hakkarainen on itse avautunut julkisuudessa että hänellä on ollut ongelmia alkoholin kanssa. En ota kantaa siihen onko hän alkoholisti mutta vaaran merkit ovat ilmeiset.Näin uskallan todeta.

En nähnyt tv-ohjelmaa joten en voi kommentoida sitä (vielä).

Olen itse alkoholisti. Tosin raittiina jo lähes 27 vuotta - päivän kerrallaan.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

No keneltä, anteeksi että olen vähän tyhmä?

Käyttäjän PekkaReiman kuva
Pekka Reiman

Jos toimittaja tölväisee Hakkaraista, se on klisee. Jos hän tekee sen tilanteessa, jossa vieraat keskustelevat aivan eri sfääreissä, kuin jonkun Seiska-lehden kommentointi, se on ohjelman vieraiden ja yleisön aliarvioimista.
Eli ammattitaidon puutetta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #13

Se on totta mutta eri tyylilajeja kyllä sekoitetaan nykyään ohjelmissa. Ennen oli esim kanava yksi jossa aina oltiin ylätyylisiä ja sitten toiset kanavat kevyempiä ohjelmia varten , nyt menee coctailia kaikkialla.

Seppo Hildén

Teukka on legenda Hondurasissa. Hallitsee toimivan kehitysyhteistyön. Voisi Enbuskekin lukea.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2012022815261350_u...

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Tosin Hakkaraisen ja kehitysyhteistyön erona on, että Hakkarainen myi laitteet. Hienoa tietysti, että on käynyt opastamassakin. Esimerkillistä asiakaspalvelua se on, ei kehitysyhteistyötä.

Hyvää ja esimerkillistä duunia, mutta ei siitä kehitysyhteistyötä tai hyväntekeväisyyttä saa väännettyä.

Seppo Hildén

"Sitten suomalaissahuri kävi vapaaehtoistöinään kymmenkunta kertaa kouluttamassa paikallisista pyörösahojen teroittajia ja käyttäjiä"

Minusta jos mies käy 10 kertaa vapaaehtoisesti Hondurasissa asti opettamassa paikallsia koneiden käyttöön, niin kyllähän se jo aika avokasta ja hienoa hyväntekeväisyystyötä on.

Ala-Olla ilmeisesti pitää ainoana hyväntekeväisyystyönä sitä, että antaa kadulla avustujärjestöille kaksi euroa keräyslippaaseen.

Heh.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #19

Samasta artikkelista voit lukea siellä odottavan ilmaisen täysihoidon, kyllähän sitä lomamatkalla vähän teroitushommia jaksaa opettaa ilman että se muuttuu hyväntekeväisyydeksi.

Kuten sanoin, hienoa työtä. Ei silti hyväntekeväisyyttä.

Suhteellisuudentaju on se, mitä peräänkuulutin ensimmäisellä kommentillani. Kehitysyhteistyöllä Hakkaraisen touhuilla ei ole mitään tekemistä, eikä minun hyväntekeväisyyskäsitykseni vaikuta siihen.

Käyttäjän heikkihyotyniemi kuva
Heikki Hyötyniemi

Oli h*lvetin hienoa että esimerkiksi Eino Leino oli juoppo.

Käyttäjän ilmari kuva
ilmari schepel

Janne Sibeliuksesta puhumattakaan: "Aino rakas, älä huolestu. Tulen vähitellen kotiin..."

Toimituksen poiminnat