Ei ole nykynuorilla helppoa…

Jälkikasvu on siinä iässä, että alkaa pikkuhiljaa hakea kesätyöpaikkoja. Ensimmäiset merkit nuorison kesäisistä haasteista orastavat, joten vilkaisin kesätyömarkkinoita. Maanmittauslaitoskin julkaisi kesäharjoittelijan hakunsa.

Minulla oli mielikuva Kontio -luonnonsuojelusaappaista ja kirkasotsaisesta tarpomisesta pitkin soita ja kankaita ilmakuvausmerkkejä ja kaiken maailman kummeleita korjaamassa.

Toisin on. Tässä suora lainaus Maanmittauslaitoksen vaatimuksista kesäharjoittelijaltaan:

"VAATIMUKSET
Edellytämme hakijalta useamman vuoden viestinnän korkeakouluopintoja ja jonkin verran kokemusta verkkosivustojen päivityksestä. Odotamme myös sujuvaa kirjallista ja suullista ilmaisua, hyviä yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoja, valmiutta itsenäiseen työskentelyyn sekä paineensietokykyä.
Hyvä ruotsin ja englannin kielen taito.
Kielitaitoa koskevat vaatimukset
Kielitaito tulee osoittaa ensisijaisesti asetuksessa 481/2003 mainitulla tavalla (esim. valtionhallinnon kielitutkinnot, kielitaidon osoittaminen yleisillä kielitutkinnoilla tai kielitaidon osoittaminen opintojen yhteydessä). Suomi – Suullinen: Erinomainen , Kirjallinen: Erinomainen , Ymmärtäminen: Erinomainen"

Tuo suomen kielen vaatimus on kyllä relevantti, sillä maanmittauslaitoksessa ei ilmeisesti osata suomen kielen yhdyssanasääntöjä: toisaalla hakuilmoituksessa esiintynyt ”TYÖPAIKKA KUVAUS” on yhdyssana.

 

PekkaReiman
Kokoomus Lahti

Antaa lahjakkuuden loistaa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu